Terrortámadás történt Nizzában, a három áldozat egyikét állítólag lefejezték

Késelés támadás történt a francia Nizza városában a reggeli órákban – tudósít a Le Figaro nyomán az Origo, melyet a Mandiner szemlézett.

A Nice Matin információi szerint a támadás a legismertebb nizzai templomban, a Notre-Dame-ban volt és egy 70 éves asszony gyilkoltak meg, bent a templomban. Több embert pedig megkéseltek a városban csütörtök délelőtt. A támadót elfogták, ennek ellenére óriási rendőri készültség a helyszínen. A város polgármester, Christian Estrosi szerint terrortámadás történt. Ezt mondja Eric Ciotti, a régió vezetője is.

A Figaro úgy tudja, hogy tűzszerészek is érkeznek a helyszínre, akik irányított robbantást fognak végrehajtani a helyszínen. Gerald Darmanin belügyminiszter válságértekezletet hívott össze.

A rendőrség arra kérte a helyi lakosokat, hogy kerüljék a környéket. A Nice-Matin a közelben lakó és dolgozó embereket szólaltatott meg, és valamennyi lövéseket is hallottak.

Az AFP legfrissebb közleménye szerint az egyik súlyos sérült meghalt a kórházban, vagyis két embert gyilkolt meg a terrorista.

A Jerusalem Post viszont három halottról tud, meg nem erősített rendőrségi források szerint az egyik áldozatot lefejezték.