Felgyógyult a koronavírusból a 92 éves vezető rabbi

Chaim Kanievsky rabbi, a litván ultraortodox világ egyik legjelentősebb spirituális vezetője, akit a Szukot, a sátoros ünnep előtt, csaknem három hete diagnosztizálták koronavírussal, sikerrel felépült – írja az Arutz7 izraeli hírportál.

A nem-hászid kötődésű hárédi világ vezetője 92 éves, a betegséget szinte tünetmentesen vészelte át -nyilatkozta Ori Rogowski, a rabbi orvosa, aki hozzátette, hogy Kanievsky rabbi így elhagyhatja a karantént is.

Kanievsky rabbi családja a hónap elején jelentette be, hogy a rabbinál diagnosztizálták a koronavírust, de elmondták azt is, hogy Kanievsky rabbi „kiváló” állapotban van. Netanjahu miniszterelnök ekkor azt írta a Twitteren: „Csatlakozom izraeliek tömegének imáihoz Chaim Kanievsky rabbi egészségéért. Kérünk Isten, gyógyítsd meg!”

Kanievsky rabbi nemrég, már miután maga is elkapta a betegséget, arra buzdította a jesivák vezetőit, hogy kezdjék meg az oktatást és álljon vissza a tanulás korábban megszokott rendje.

Vírusharc Izraelben: a vallásos közösségek személyes támadásnak veszik a kormány rendeleteit

A vírusrendeletekhez fűződő háredi politikai érdekek nem feltétlenül tükrözik az átlag vallásosok véleményét. Izraeli tudósítónk, Nagy Gabriella elemzése.

Nemrég Ronni Gamzu, a koronavírus elleni küzdelmet a közelmúltig vezető szakember azt jelentette be, hogy két negatív koronavírus teszt után a koronavírus izolációs periódusát 14-ről 10 napra csökkentik.

„Úgy döntöttünk, hogy két negatív tesztet követően 10 napra rövidítjük a karantént, a végleges döntés nemsokára várható” – mondta akkor Gamzu.

„Zöld utat adtunk a kabinet számára, hogy folytassa a könnyítéseket, de a trendeket követve várhatók további változások. A koronavírus elleni küzdelem vezetője elmondta, hogy a naponta elvégzett vizsgálatok száma nem volt elegendő, és az arab közösséghez fordult: „Mindenki menjen tesztelni. Védjük meg magunkat és mindenki együtt a hatóságokkal.”