Gal Gadot héber szlenget tanít

A Wonder Woman filmek izraeli sztárja, Gal Gadot egy videóban ismerteti a héber szleng kifejezéseket – számol be a Times of Israel.

Ha meg akarta ismerni a héber szlenget, most itt a lehetőség, ráadásul egy szupersztártól.

Az izraeli születésű hollywoodi sztár, Gal Gadot egy közel hat perces videót tett közzé, mely elmondja miről beszélnek az izraeliek, amikor olyanokat mondanak, hogy „Mi vagyok én, kecske?” vagy „tehén, tehén” és „káposztafej”.

A videóból megtudhatjuk, hogy a héber szlengben az „időpocsékolás” valójában pozitív dolgot takar és, hogy mikor mondjuk azt, hogy „harmadszorra fagyi jár.”

Gadot elmondja mi mindenre használják az ismert „jáállá” szót és hogy az áchi a héberben tesót is jelent.

Gadot videóját a két hete tették közzé a YouTube-on, a Vanity Fair magazinnal való együttműködés részeként, miután a „Wonder Woman” sztár szerepelt a neves magazin novemberi borítóján. Gadot néhány hete ismét bekerült a hírekbe, amikor bejelentette, hogy ő alakítja a legendás Kleopátra egyiptomi királynőről szóló film címszerepét, a mozit Patty Jenkins, a „Wonder Woman” rendezője készíti.

Gal Gadot Teaches You Hebrew Slang | Vanity Fair

Gal Gadot schools us in Hebrew slang. From „ma ani, ez?” to „tachles,” Gal will leave you saying „ores” after this episode of Slang School.Still haven’t subs…

A bejelentés számos kritikát kapott amiért egy izraelire bízták az egyiptomi királynő megformálását és egy arabnak vagy fekete nőnek kellett volna megkapnia a szerepet.

Mások egyszerűen azért tiltakoztak, mert Gadot izraeli.

A kritikák ellen felszólva sokan, köztük a forgatókönyv szerzője, gyorsan rámutattak arra, hogy Kleopátra nem volt sem arab, sem fekete, hanem macedón görög.

Gadot ebben a hónapban harmadik lett a Forbes legjobban fizetett színésznőinek 2020-as listáján.