Elhunyt a zsidó Hófehérke

Százegy éves korában meghalt Marge Champion amerikai táncos, színésznő, a világhírű 1937-es Disney-rajzfilm, a Hófehérke és a hét törpe főszereplőjének a megformálója, aki tinédzserként nagyjából napi tíz dollárt keresett azzal, hogy a Walt Disney csak férfiakból álló animációs csapatának két éven át minden hónapban modellt állt néhány napig – írja az Index.hu.

A zsidó származású táncos-színésznő még szerdán hunyt el. Halálhírét Pierre Dulaine táncoktató erősítette meg. Fia, Gregg a New York Timesnak azt mondta, hogy otthonában érte a halál, ahonnan egyébként az elmúlt fél évben a lábát sem tette ki a koronavírus-járvány miatt.

Marge Champion mindössze 14 éves volt, amikor az animációs csapat múzsájává vált. Hófehérke mellett róla, illetve mozgásáról mintázták a Pinokkió Kék Tündérét is. Mindebben segíthetett, hogy az apja jó barátja volt Walt Disney-nek.

A továbbiakban aztán inkább tánckoreográfiával foglalkozott, Emmy-díjat is kapott az 1975-ös Queen of the Stardust Ballroom című film koreográfiájáért – írja az Index.

Élete álma volt egyébként, hogy musicalekben léphessen fel, azonban magassága még a 160 centimétert sem érte el, ezért ez nem teljesülhetett. Ez azt jelenti, hogy alacsony termete miatt balerinaként sem futhatott be karriert.

Az eredeti cikk itt olvasható.