Elszabták! Horogkereszt az emlékezőmatracon

Bocsánatot kért és kárpótolja vevőit az az amerikai gyártó, amelyik horogkeresztes mintázatú matracokat készített, ráadásul több ezer dollárért.

A brit The Jewish Chronicle szerkesztősége hívta fel a figyelmet arra, hogy a MILILY nevű amerikai gyártó egyik vásárlója Twitter-oldalán sérelmezte az új, több mint egymillió forint körüli áron beszerzett matraca mintázatát.

Az emlékezőhabos technikával készített — eredetileg a NASA által kifejlesztett –, hideghab alapú matracokra terebélyes náci szimbólum került, zsidó kuncsaftok számára nem feltétlenül a legnyugodtabb álmokat biztosító jelleggel…

„A MILILY bocsánatot kér a zsidó közösségtől és minden olyan csoporttól, amelyet megbántott a horogkeresztre emlékeztető szabásminta, amelyet nem szándékosan varrtunk az Amerikában értékesített Fusion Supreme matracokra” — fogalmazott a cég hivatalos közleményében.

Az eset után a cég azonnal új mintával látta el a minden extrával együtt 2999 dollárért kínált termékét, és visszaváltásra várja azokat a már értékesített matracait is, amelyek a horogkeresztes mintázattal kerültek a vevőkhöz.