Az „Iszlám Állam” most éppen Szaúd-Arábiát szeretné terrorizálni

„Számos cél áll rendelkezésre” – mondja az „Iszlám Állam” terrorszervezet szóvivője, és azzal vádolja Szaúd-Arábiát, hogy támogatta Izraellel a normalizálást azzal, hogy megnyitotta légterét a zsidó állam előtt – írja az Israel Hayom.

Az „Iszlám Állam” terrorszervezet szóvivője felszólította a terrorista csoport támogatóit, hogy vegyék célba a nyugati célpontokat és az olajvezetékeket illetve a gazdasági infrastruktúrát Szaúd-Arábiában.

„Bőven van elég cél … Kezdjük azzal, hogy megsemmisítjük az olajvezetékeket, gyárakat és létesítményeket, amelyek a zsarnok kormány [jövedelmének] legfőbb forrásai „

— próbált lelkesíteni Abu Hamza al-Muhajir az ISIS hivatalos csatornáján rögzített beszédében, aki szerint a szaúdi királyság támogatta a normalizációt Izraellel azáltal, hogy megnyitotta légterét az öböl szomszédos államaiba tartó izraeli járatok számára.

A fenyegetések akkor váltak mindennapossá, amikor Bahrein követte az Egyesült Arab Emírségeket és a múlt hónapban megállapodott az Izraellel fennálló kapcsolatok normalizálásáról.

Az iszlám legszentebb helyszíneivel rendelkező, egyben a világ legnagyobb olajexportőre Szaúd-Arábia, hangsúlyozta, hogy fokozni kell erőfeszítéseiket a tartós és fenntartható békemegállapodás megkötésére a palesztinok és az izraeliek között.

Ismét gyilkolt az Iszlám Állam

A dzsihadisták rátámadtak egy katonai támaszpontra Nigéria északkeleti részén, és megölték a hadsereg 14 tagját.