Orbán a Mazsihisz elnökét hibáztatja, amiért az ellenzék antiszemita jelöltet indított

A Mandiner azt írja: kormányfőhöz közeli körökből úgy értesült, hogy Orbán Viktor gyengének és határozatlannak tartja Heisler András Bíró-ügyben tanúsított fellépését.

„Orbán Viktor a Mazsihiszt, személyesen annak elnökét, Heisler Andrást tartja felelősnek azért, hogy a baloldali pártok egy antiszemita jelöltet támogattak a szerencsi időközi parlamenti választáson” – írja a Mandiner, amelynek információi szerint „a kormányfőben megütközést keltett, hogy Heislerék az ügy súlyát relativizálva, határozatlanul nyilvánultak meg az ügyben.”

A portál emlékeztet rá, hogy korábbi megkeresésükre a Mazsihisz úgy reagált: a szervezet „minden, bármely etnikai, vallási csoport, szexuális kisebbség elleni uszítást egyaránt elítél teljesen függetlenül attól, melyik politikai csoportosuláshoz tartozik az, aki ilyeneket mond. Ha Bíró László ilyen kijelentéseket tett, akkor természetesen az ő kijelentéseit is. Ahogy a frissen kitüntetett Raffay Ernő történész hosszú, nyílt zsidózását is, amely egy most előkerült felvételen hallható.”

A Mandiner forrásainak beszámolói szerint „a miniszterelnök a Mazsihisz egyszeri reakcióját határozatlannak, gyengének tartja. Sőt, Orbán hiányolja, hogy Heisler nem szólította fel egyértelműen a baloldali pártokat arra, ne támogassanak egy judapestező, tetűzsúzdázó jelöltet.”

A cikkből ugyanakkor nem derül ki, miért gondolja a miniszterelnök, hogy a Mazsihisz augusztusban még „nyomást gyakorolhatott volna a magyar baloldalra, meg tudta volna akadályozni Bíró támogatását.”

A teljes cikket itt olvashatja el.

Mi értelme volt az ellenzék teljes morális önfeladásának?

Az ellenzéknek egyetlen dolgot sikerült elérnie a választáson: egyértelműen deklarálták, hogy nem érdekli őket az antiszemitizmus elleni harc. Veszprémy László Bernát írása.