Duplájára nőtt a Magyarországon elfogott embercsempészek száma

Sok migráns indult el Görögországból a balkáni útvonalon; duplájára nőtt a Magyarországon elfogott embercsempészek száma – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombat este az M1 aktuális csatornán az MTI szerint.

Bakondi György közölte, a görög hatóságok sok illegális bevándorlót szállítottak át a szigetekről a szárazföldre, és a migránsok nem várták meg menekültkérelmük elbírálását, hanem útnak indultak.

Ráadásul nagyon sokan vannak Bosznia-Hercegovinában is, ezek a migránsok Szerbiába és a magyar határ felé indultak el. A migránsok mindent megtesznek, hogy még a tél beállta előtt Nyugat-Európába érjenek – mondta.

Ugyanakkor – tette hozzá – egyre növekvő számban érkeznek az úgynevezett tengeri útvonalon is, így összességében egy sor országnak sürgetővé vált, hogy az Európai Unió életbe léptesse az új migrációs paktumot.

Bakondi György kérdésre elmondta, megduplázódott a Magyarországon elfogott embercsempészek száma: míg tavaly egész évben 157-et fogtak el, idén eddig több mint 320-at.