Izrael betiltja az állati szőrmék eladását és vásárlását

Az új szabályozás terveit Gila Gamliel környezetvédelmi miniszter jelentette be. Kiemelte: „erkölcstelen” a bőrök és szőrmék használata a divatiparban. Csak erősen korlátozott keretek között lehet a jövőben engedélyt kapni a használatukra.

Az állatvédelmi csoportok üdvözölték Izrael lépését. Eddig csupán néhány amerikai város és a brazíliai Sao Paulo tiltotta be a szőrmekereskedelmet.

Jelenleg is bárkinek, aki szőrmét akar eladni vagy vásárolni Izraelben, engedélyre van szüksége ehhez, de az új szabályok szerint már csak olyan esetekben adnak ki engedélyt, amikor a kereskedelem oka „tudományos kutatás, oktatás, vallásgyakorlás vagy hagyományőrzés”.

A mozgalom nem új, ez egy 11 évvel ezelőtti kampányklip:

fur free israel

www.antifurcoalition.org

Posted by Jane Halevy on June 21, 2016 Please make compassionate fashion choices; Always stand up and speak up for the fur-bearing animals. Share this page with your friends and family. Let’s make… Posted by Jane Halevy on April 02, 2016 To The Giorgio Armani Group, March 26, 2016 The International Anti-Fur Coalition (IAFC) is glad to extend their deep appreciation to The Giorgio Armani Group…

A kivétel valószínűleg Izrael kiterjedt ultraortodox közösségére vonatkozik, az ide tartozó férfiak ugyanis tradicionálisan nagy, kerek szőrmekalapot, strájmlit viselnek. A szokás Kelet-Európából származik.

A törvényt megszegők egy évnyi börtönbüntetésre, vagy 220 ezer dolláros (67 millió forintos) pénzbüntetésre számíthatnak.