A Hezbollah szerint nem is ott vannak a rakétái, ahol Netanjahu szerint vannak

Hasszán Naszralláh, a Hezbollah libanoni síita radikális szervezet vezetője szerint Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hazudott, amikor azt állította, hogy a Hezbollahnak titkos fegyverraktára van a libanoni fővárosban egy gázüzem közelében, s ez újabb robbanás veszélyével jár.

„Lehetővé tesszük a média számára, hogy betekintést nyerjen a létesítménybe, amelyről Netanjahu beszélt, hogy a világ megbizonyosodhasson arról, hogy hazudik”

— mondta Naszralláh egy televíziós adásban az izraeli kormányfő beszéde után.

A libanoni szervezet vezetője azzal vádolta Netanjahut, hogy megpróbálja fellázítani a libanoniakat a Hezbollah ellen.

„Nagyon jól tudjuk, hova tegyük a rakétáinkat”

— mondta.

🇮🇱 Israel – Prime Minister Addresses General Debate, 75th Session

Benjamin Netanyahu, Prime Minister of the State of Israel, addresses the general debate of the 75th Session of the General Assembly of the UN (New York, 22 -…

Az izraeli kormányfő az ENSZ Közgyűlésének keddi általános vitáján elmondott videoüzenetében azt állította, hogy a Hezbollahnak van egy titkos rakétagyártó üzeme egy gázüzem mellett Bejrút déli részén.

Netanjahu arra figyelmeztetett: fennáll a veszélye annak, hogy emiatt az augusztus eleji bejrúti robbanáshoz hasonló szerencsétlenség következzen be.

A bejrúti kikötőben augusztus 4-én 2700 tonna – évek óta ott tárolt – ammónium-nitrát robbant fel, aminek következtében több mint 190-en meghaltak, mintegy hatezren megsérültek, és körülbelül 300 ezren váltak otthontalanná. A detonációt követően kiderült, az illetékesek éveken át rendszeresen figyelmeztették a hatóságokat, hogy a hatalmas mennyiségű ammónium-nitrát kikötői tárolása veszélyt jelent, de senki nem tett semmit, hogy a vegyszert elszállítsák a raktárból.

Hezbollah-közeli ciprusi üzletemberhez kötik a bejrúti robbanást

Az új részletek szerint érdekes módon az augusztus 4-i robbanás előtt egy bizonyos mennyiségű ammónium-nitrát eltűnt a hajóról.