Jön az új Borat: ezúttal Trump és a Covid kerül fókuszba

Számos amerikai filmes forrás szerint nem kell már sokat várni Sacha Baron Cohen újabb Borat-filmjére – írja a The Times of Israel.

Először a Collider című filmes internetes oldal szellőztette meg, hogy a híres zsidó származású komikus az elmúlt hónapokban sikerrel leforgatta filmjét, a híroldal a forgatás Los Angeles-ben játszódó jeleneteiből is mutatott képeket.

Rudy Giuliani, New York város korábbi polgármestere feljelentést is tett Baron Cohen ellen, aki állítólag bikiniben jelent meg az irodájában.

A The Guardian pedig hétfőn arról számolt be, hogy a napokban bejegyezték a film potenciális nevét az amerikai filmírókat tömörítő szövetségben: „Borat: A pornográf majmok ajándéka Mikhael Pence alelnöknek, hogy előnyben részesítsék a nemrég megalázott kazah nemzetet.”

A film állítólag többek között a Covid-19 járványra, Donald Trump amerikai elnökre és támogatóira összpontosít.

Kép a 2006-ban készült filmből

A hírek szerint Cohen különféle módokon volt kénytelen álcázni magát a forgatások alatt, hiszen karaktere az első film sikerét követően túl ismertté vált.

Az eredeti Borat-film, melynek hivatalos címe: „Borat: Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika”, Baron Cohen együgyű kazahsztáni riportert játszott, aki antiszemita, nőgyűlölő és bántó személyiség. Interjúalanyainak nem fedte fel kilétét, a forgatások nagy része rejtett kamerákkal zajlott.

A film leginkább az átlagemberek körében tapasztalható rasszizmust és az előítéleteket mutatta be, akik, mivel azt hitték, hogy egy kazah riporternek beszélnek, teljesen megfeledkeztek magukról.

Sacha Baron Cohen 2007-ben a karakter széles körű ismertségére hivatkozva közölte, hogy nyugdíjba küldi Boratot:

„A siker egyik velejárója, hogy bár nagyon örülök, hogy a film ilyen népszerű lett, minden nézővel romlik az esélye annak, hogy új riportalanyokat szerezhessek.”

Sacha Baron Cohen a híres izraeli kémet, Eli Cohen-t játssza a Netflix új filmjében

Cohen története rendkívül érdekes és tragikus, miután a Szíriában szolgálatot végző kém nagyban hozzájárult az 1967-es hatnapos háború izraeli sikeréhez.