Izraeli zászlót lobogtatott; most a német rendőrség nyomoz utána

Bűncselekmény miatt nyomoz a rendőrség, miután egy izraeli zenész a zsidó állam zászlójával jelent meg egy Izrael-ellenes tüntetésen Frankfurtban. 

Ana Agre hegedűművész ellen nyomozás folyik Frankfurtban, miután az énekesnő izraeli zászlóval jelent meg a BDS-mozgalmat, valamint palesztin terroristákat támogató csoport tüntetésén – számolt be a Jerusalem Post. 

Agre Németországban él és még júliusban futott bele egy Izrael-ellenes demonstrációba a lakása közelében. Gyorsan hazarohant, és egy „konyharuha méretű” izraeli zászlóval tért vissza, amellyel kiállt egy közeli térre, ahol tüntetők is elhaladtak.

A demonstrációt a Samidoun nevű szervezet rendezte, amely aktív támogatója az BDS-mozgalomnak, és azért kampányol, hogy helyezzék szabadlábra a terrorizmus vádjával letartóztatott palesztinokat.

A tüntetők közül többen odamentek Agre-hoz és azt kiabálták neki, hogy „Nácik, ki innen!”

Beszámolók szerint egy rendőr is odalépett hozzá és megkérte, távozzon, mert a jelenléte provokálja a tüntető muszlimokat. Egyből nem engedelmeskedett, mire a rendőr felszólította, hogy távozzon.

Amikor megkérdezte a rendőrt, hogy miért nem engedték Frankfurtban Izrael zászlóját megmutatni, így válaszolt: „Mert nem szeretem.”

– olvasható a cikkben.

Néhány nappal az esemény után idézést kapott a frankfurti rendőrségtől, hogy jelenjen meg a bíróságon, ahol a német büntetőtörvénykönyv 185-ös paragrafusával vádolják, (ez a sértés vagy inzultus bűncselekménye). A dokumentum szerint a tüntetés résztvevői jelentették fel azzal, hogy az izraeli zászlóval Agre megsértette őket.

A The Jerusalem Post az ügyben kérdéssel fordult Josef Schusterhez, a Német Zsidók Központi Tanácsa elnökéhez, valamint Salomon Kornhoz, a frankfurti zsidó közösség vezetőjéhez.

Frankfurt városa beletartozik abba a választókerületbe, amelynek parlamenti képviselője Omid Nouripour zöld párti politikus, aki benne van a BDS-t támogató Német-Palesztin Társaság tanácsadói testületében.

Németország 22 millió euróval támogatja a zsidó intézmények védelmét

A belügyminiszter elmondta, „fontos, hogy a zsidó közösségek biztonságban érezzék magukat Németországban.”