Késelések a Charlie Hebdo korábbi szerkesztősége közelében

Két ember súlyosan megsebesült Párizs XI. kerületében, nem messze a Charlie Hebdo szatirikus magazin korábbi szerkesztőségétől — írja a Local francia kiadása.

A rendőrség egy embert őrizetbe vett a Bastille téren. Más gyanúsítottat nem keresnek.

Eleinte még négy sebesültről szóltak a tudósítások, de a rendőrség később azt közölte, hogy két embert késeltek meg. Az állapotuk súlyos, de nem életveszélyes.

A támadás helyszínére a rendőrség nagy erőkkel érkezett ki. A hatóságok arra kérték az embereket, hogy kerüljék el a területet.

A környékbeli iskolákat lezárták, a gyerekeket bent tartották, amíg folyt a hajsza a gyanúsított után.

A Charlie Hebdo korábbi szerkesztősége volt a helyszíne a 2015-ös terrortámadásnak, amelyben iszlamista szélsőségesek 12 embert gyilkoltak meg.

Rendõrök a késelés helyszínének közelében a Charlie Hebdo szatirikus lap egykori párizsi szerkesztőségének környékén. Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon

A mostani késelés a Rue Nicolas Appert-en történt, ahol a meggyilkolt újságírók, illetve karikaturisták emlékhelye is van.

A két elkövető, Said és Cherif Kouachi a legismertebb francia karikaturistákat mészárolta le öt éve. A támadást az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik részlege vállalta magára.

Párizsban egyébként jelenleg is tart a 2015-ös merényletet elkövető terroristák segítőinek pere. 14 ember állt bíróság elé, akik vélhetően segítették a támadás végrehajtóit.

A Charlie Hebdo a mostani per kezdetéhez időzítette a Mohamed prófétáról készült karikítúrák újraközlését, amelyek annak idején óriási felháborodást keltettek a muszlim világban.

Az al-Kaida azzal fenyegetett, hogy megismétli a 2015-ös vérengzést.

Aggódik a francia sajtó a Charlie Hebdo körüli gyűlölködés miatt

Nyílt levélben fejezte ki támogatását mintegy száz francia sajtótermék a Mohamed prófétából gúnyt űző karikatúrák közlő Charlie Hebdo című francia szatirikus lapnak.