Járvány Izraelben: 61 halott egy nap alatt

Az izraeli egészségügyi minisztérium közlése szerint a 24 óra alatt elvégzett 56 ezer tesztből minden hetedik pozitív lett — adta hírül a ynetnews.

A tárca azt is bejelentette, hogy egy nap leforgása alatt 61-gyel nőtt a járvány halálos áldozatainak száma. A betegek közül 685-en súlyos állapotban vannak, őket az ország több kórházában ápolják. 175-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány kezdete óta csaknem 210 ezer izraeli fertőződött meg a koronavírussal, a halottak száma 1378.

A Knesszet sürgősséggel tárgyalta a járvány második hulláma miatt elrendelt újabb korlátozások bevezetését, amelyek a tervek szerint mától lesznek érvényben két héten át.

A járvány miatt üres a híres tel-avivi tengerparti sétány.

Az újabb óvintézkedések, amelyeket a kormány már szerdán elfogadta, a miniszterek szerint akár 35 milliárd sekel kiesést is jelenthetnek az izraeli gazdaságnak.

Izraelben már a múlt héten szigorú intézkedéseket léptettek életbe, köztük a kiskereskedelem, a társasági összejövetelek, a kulturális események korlátozását annak érdekében, hogy lassítsák a járvány terjedését.

Az utóbbi időben hétezer körül volt a napi új regisztrált fertőzöttek száma.

Izraelben az első karanténnál is szigorúbb lezárások lesznek

Szigorítják a lezárásokat, korlátozzák az ünnepi ima-összejöveteleket és a kormányellenes tüntetéseket, a pénzügyminiszter pedig arról beszél, hogy az új lezárások óriási kárt okoznak a gazdaságban.