Mit élt át a nő, akit BLM-tüntetők akartak kényszeríteni jelük mutatására?

Lauren Victort a nyílt utcán próbálta rávenni egy csapat Black Lives Matter-tüntető, hogy emelje az égnek az öklét, így mutatva ki szolidaritását a mozgalommal. A BLM-szimpatizáns Victor most a Washington Post hasábjain mondja el, miért nem tett így – írja szemléjében a Mandiner.

Világszerte nagy nyilvánosságot kapott az a videó, ami egy washingtoni Black Lives Matter-tüntetésen készült.

Pontosabban nem is a tüntetésen, hanem egy étterem teraszán, ahol két nő beszélgetett, amikor a tüntetők egy csoportja hozzájuk lépett, és követelte, hogy emeljék fel az öklüket, így fejezve ki a BLM iránti rokonszenvüket. Egyikük meg is tette ezt, a másikuk azonban nem. Őt Lauren Victornak hívják, és nemrég a Washington Post hasábjain magyarázta el, miért nem tett eleget a tüntetők felhívásának.

Victor azt írja: ahogy a tüntetők az asztalukhoz közeledtek, senkinél sem látott jelvényeket vagy zászlókat. Meg is kérdezte őket, hogy kik ők, és miért menetelnek, de nem kapott választ. „Miért menetelnél, ha visszatartod az üzenetedet? Ez nem hasonlított a szokásos Black Lives Matter-tiltakozásokra, vagy bármilyen más tiltakozásra, amiken eddig részt vettem. A tüntetők általában örömmel mesélnek a küldetésükről” – írja Lauren Victor, aki maga is többször vonult a BLM-mel.

A teljes cikk itt olvasható.

Antirasszista tüntetők „mocskos zsidózták” az ellentüntetőket Párizsban

A  párizsi Place de la République-on összegyűlő antirasszista tüntetők Izraelt a palesztinok mészárlásával vádló transzparenseket lobogtattak, és antiszemita rigmusokat kántálták az ellenfeleik felé.