Koronavírus miatt elhalasztották a bosnyák Zeljeznicar izraeli mérkőzését

A bosnyák Zeljeznicar több játékosa is megfertőződött a koronavírussal, ezért elhalasztották a csapat csütörtök (ma) esti Európa-liga selejtezős mérkőzését, melyen vendégként a Maccabi Haifa ellen lépett volna pályára.

A halasztásról az izraeli egészségügyi minisztérium döntött, miután kiderült, hogy az elutazás előtt a szarajevói együttes hat futballistájának tesztje pozitív lett, és bár ők mindannyian Boszniában maradtak, az érkezéskor elvégzett újabb tesztelés eredményei szerint öt másik játékos is elkapta a vírust.

A minisztérium közölte, a tesztek alapján megállapítható, hogy a Zeljeznicar keretében nagy mértékű a fertőzöttség, így a tel-avivi mérkőzés megrendezése egészségügyi kockázatot jelentene.

A minisztérium arról tájékoztatta a szarajevói együttest, hogy lehetősége van azonnali hatállyal visszarepülni Boszniába, ám ezt csak magánrepülőgéppel teheti meg, melynek személyzetét előzetesen tájékoztatni kell arról, hogy többen is koronavírusosok, így a felszállás előtt megtehetők a szükséges óvintézkedések.

Uborkaszezon izraeli-módra

Összességében elmondható, hogy idén nyáron az izraeliek legendás konfliktus túlélőképessége kiegészült a koronavírussal való együttélés képességével. Nagy Gabriella elemzése.