Ortodox zsidó férfit késeltek meg Petah Tikván

Megkéseltek egy izraeli férfit szerdán a Tel-Avivhoz közeli Petah Tikva városban, az áldozat – egy 39 éves ortodox zsidó férfi – röviddel a kórházba szállítás után belehalt a sérüléseibe.

A rendőrség egy 46 éves palesztint gyanúsít a bűnténnyel,

az esetet terrorcselekményként kezelik a hatóságok, és azt feltételezik, hogy a késelőnek „nacionalista” indítéka lehetett.

A késelés után elmenekült a helyszínről, de hamar elfogták a rendőrök, és egy nagy konyhakést találtak nála.

A támadó a ciszjordániai Náblusz városából származik, és munkavállalási engedéllyel lépett be Izrael területére. A YNet News hírportál úgy értesült, hogy

a férfi egy ideje pszichés problémákkal küzd, és nincs kapcsolata szélsőséges palesztin csoportokkal

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő a Twitteren részvétét fejezte ki az áldozat családjának, és azt ígérte, az elkövetőt szigorúan meg fogják büntetni. Az izraeli hatóságok közlése szerint ritkák az olyan merényletek, amelyeket munkavállalási engedéllyel rendelkező palesztinok hajtanak végre.

Palesztin fiatalok rendszeresen követtek el merényleteket Izraelben és Ciszjordániában 2015-ben és 2016-ban, azóta az erőszakcselekmények száma jelentősen csökkent, de időnként előfordulnak újabb támadások.

Életfogytiglani börtönre ítélték a terroristát, aki meggyilkolta Ari Fuldot

A 17 éves Khalil Juszef Ali Dzsabarin 2018. szeptember 16-án késelte halálra a magyar-zsidó származású cionista aktivistát.