A Hamász volt vezetője szerint a „cionizmus idegen ebben a térségben”

Káled Masál, a Hamász terrorszervezet korábbi vezetője határozottan meg van győződve arról, hogy a palesztin nép szabadsága az amerikai béketervvel és az annektálással való szembenálláson keresztül érhető el.

Masál hétvégén tartott beszédében kiemelte, hogy az iszlám nemzet győzedelmeskedni fog azok felett, akik az Izraellel való normalizációra törekszenek, a Hamász pedig ellenez bármiféle kapcsolatot a „megszállókkal” – írja az Arutz7 izraeli hírportál.

A Hamász korábbi vezetője szerint a Közel-Keleten elindult folyamatok – mint a békemegállapodás Izrael és az Egyesült Arab Emírségek között – azt hivatottak elérni, hogy a palesztinok ügye lekerüljön a napirendről és azt a látszatot keltik, mintha a „megszállás” és az évszázad béketerveként aposztrofált amerikai rendezési terv a megoldást segítené, nem pedig maga volna a probléma.

Masál azt is egyértelművé tette, hogy a „muszlimok ellenségei” nem akarnak a palesztin ügy pártfogói lenni, ezért ültették el az ellenséges cionizmus magvait a Közel-Keleten, hogy a követői gyarmatosító hatalomként működjenek.

Törökország Izrael új ellensége?

Erdogan szombaton Isztambulban fogadta a Hamász delegációját, ami jelzi, hogy a törökök fenyegető magatartása már több, mint retorika.