Unja a kávét? Itt ez az izraeli bioital

Kávé helyett javasolják azt az energiapótló és hatékonyságot fokozó üdítőitalt, amely a napokban került az amerikai piacra. Az izraeli nedű alacsony cukortartalmú speciális adalékanyagával kuriózumnak ígérkezik.

A BioLift névre keresztelt ital az első olyan termék az Egyesült Államokban, amelyet alacsony glikémiás szentjánoskenyér-kivonattal édesítettek és a klinikai vizsgálatokban bizonyították, hogy segít a szellemi és fizikai termelékenység fokozásában — írja az Israel Hayom.

A lap szerint egy izraeli startup vállalkozás, az Inno-Bev a Technion-Israel Institute of Technology segítségével, egy haifai kutatóközpontban kísérletezte ki a tökéletességig új termékét.

A botanikus alapokra épülő üdítőital olyan kivonatokból készült mint például az ázsiai eredetű ginkgo biloba. De bodzát és guarana teanövényt is kevertek bele. 

A több alkalommal is tesztelt italról azt tartják, hogy növeli a termelékenységet, csökkenti azt az állapotot, ami sok munkavállalónál ebéd után jellemző a délutáni időszakban, az ún. „agyi ködöt”, és mindezek mellett fenntartja a tiszta tudatot a nagyobb teljesítmény érdekében is — írja a lap.

Amerikában kimutatták, hogy éves szinten 134,5 milliárd dollár veszteséggel jár az a jelenség, amelynek lényege, hogy a munkavállalók délutáni aktivitása jóval kevésbé hatékony mint a délelőtti. Éppen ezért tulajdonítanak most különös jelentőséget ennek az új italnak.

Mégis, mennyivel jobb ez a termék a többi koffeinturbósított energiaitalnál? Nos, Eli Faraggi, a cég alapítója szerint azzal, hogy csak 10 miligram koffeint tartalmaz, és sem a vérnyomást, sem a pulzusszámot nem növeli. Ráadásul három — narancs, dinnye-lime és erdei bogyók — ízben kapható változata az első Amerikában, amely csökkenti a cukorszint ingadozást is.

Ahogy Faraggi termékük aktualitásáról fogalmazott: a jelenlegi bizonytalan világban, amikor is soha nem tapasztalt mennyiségben dolgoznak otthonról az emberek, új kihívásokkal szembesülünk: ebben az állapotban a munkavállalók folyamatosan küzdenek azzal, hogy kellően koncentráljanak és fenn tudják tartani a figyelmüket is.

Kannabisz sör, krembó, választási fagyi: az izraeli tél elviselhető könnyűsége

A Ben & Jerry’s a Knesszet feloszlatása után vetette fel, hogy jó lenne egy “harmadik választás” fagyit piacra dobni az esemény tiszteletére.