Haló, egy kis izraeli popzene rendel!

A izraeli-emírségi kapcsolatok pár nappal ezelőtti történelmi normalizálódása után már telefonozni is lehet az országok között, ráadásul a zsidó állam egyik legnépszerűbb énekese magánkoncertet ad az arab országban.

Amint azt korábban megírtuk, megindulhatnak a közvetlen telefonhívások Izrael és az Egyesült Arab Emírségek között, alig három nappal a kapcsolatok normalizálódásának bejelentése után.

A Jeruzsálem és Abu-Dzabi közötti közeledés jegyében az Emírségek megszüntették a közvetlen tárcsázás tiltását a nemzetközi telefonhívásokban, és a továbbiakban szabadon böngészhetik az izraeli internetet is az Egyesült Arab Emírségekből.

A vegyes érdekeltségű telekommunikációs társaságok mellett a nemzetközi, és különös tekintettel a közel-keleti könnyűzene-rajongók is elálmélkodhatnak: Izrael egyik legnépszerűbb előadóját várják történelmi fellépésre az arab országba. Legalábbis ezt kürtölte világgá a The Jerusalem Post.

A beszámolók szerint Omer Adamot, a fiatal és népszerű pop-énekest maga Hamad Bin Khalifa, az ország egyik legbefolyásosabb, az uralkodócsaládhoz köthető tagja hívta meg az Egyesült Arab Emírségekbe, ahol egy magánkoncertet szerveznek számára.

Omer Adam

Adam meghívásának előzményeként írja a lap, hogy a művész videóban küldött gratuláló üzenetet az arab országnak, amiért ott a politikai vezetés nemrég segítséget nyújtott a helyi zsidó közösségnek. Ezután a közösségi média különböző felületein azt lehetett látni, hogy több emírségi zenerajongó is az izraeli sztár dalait hallgatja.

Ofer Menachem, Adam menedzsere azt mondta a lapnak, hogy a különleges zenei megosztásnak „nagyon-nagyon pozitív visszhangja volt”, és hogy ügyfele ezek után kapott személyes meghívást egy különleges, emírségi vezetők csoportja előtti fellépésre.”

עומר אדם & עדן בן זקן – קוקוריקו | Omer Adam & Eden Ben Zaken – Kuku Riku

„KUKU RIKU” OUT NOW ! https://fanlink.to/KukuRikuMusic and lyrics: Eden Ben Zaken, Omer Adam, Moshe Ben Avraham, Elad Trabelsi, Ofek Yekutiel, Maor TitonMusi…