Indiai légiszerencsétlenség: 18 halott, köztük a két pilóta

Tizennyolc ember meghalt, több mint százan – közülük tizenöten pedig súlyosan – megsérültek az Air India Express légitársaság Dubajból a délnyugat-indiai Kozsíkódéba (Kálikutba) érkező járatának szerencsétlenségében. Meghalt két kisgyerek és a két pilóta is.

A kozsíkódei rendőrség tájékoztatása szerint a sérültek száma biztosan meghaladta a 120-at, de feltételezik, hogy a túlélők közül valójában senki sem vészelte át a balesetet sértetlenül.

Az áldozatok között van egy tíz és egy tizennyolc hónapos kisgyermek – közölte Hardíp Szing Puri légi közlekedési miniszter szombaton.

A fedélzeten 190 ember – 184 utas és hatfős személyzet – tartózkodott, a balesetet vélhetően a monszun miatti heves eső okozta. A gép a rossz látási viszonyok mellett lecsúszott a Kerala állambeli Kozsíkóde repülőterén a leszállópályáról, tíz métert zuhant, majd kettétört.

Kerala Plane Crash: At Least 14 Dead After Air India Plane With 184 People On Board Skids at Airport

Air India flight (IX-1344) from Dubai carrying 184 passengers skidded during landing at Karipur Airport in Kozhikode, Kerala on Friday, 7 August. At least 14…

Radzsív Dzsain, a polgári repülésért felelős indiai minisztérium szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint a Boeing 737-es típusú utasszállítón nem keletkezett tűz.

A mentést nehezíti, hogy a monszun miatt heves esőzések vannak a térségben is, 20-22 centiméternyi csapadék is hullhat.

Narendra Modi indiai miniszterelnök azt mondta: fájdalommal tölti el a repülőgép-szerencsétlenség.