Októbertől embereken is megkezdenék a koronavírus-vakcinák tesztelését Izraelben

Az izraeli Nesz Cionában található Biológiai Kutatóintézet az általa kifejlesztett koronavírus-vakcina tesztelésének második fázisát kezdheti meg hamarosan  – számolt be az intézet közleményéről az Arutz7 nevű izraeli hírportál.

A közlemény szerint az intézet kapcsolatba lépett más országok hasonló létesítményeivel az embereken történő tesztelés megindításának ügyében.

Beni Ganz védelmi miniszter kedd reggel látogatást tett a Biológiai Kutatóintézetben, ahol Smuel Shapira, az intézet vezetője kalauzolta és mutatta be számára a legújabb kutatási eredményeket.

Ganz a Biological Institue-ban kedd délelőtt

A látogatás után Ganz úgy nyilatkozott: „az őszi zsidó ünnepek után érdemes megkezdeni az embereken történő tesztelést. Köszönöm mind a védelmi minisztérium, mind az intézet munkatársainak a fantasztikus munkát”.

Ganz hozzátette:

„az ünnepek utáni tesztelések az egészségügyi minisztériummal szoros koordinációban kezdődnek majd, a megfelelő követelmények betartásával.”

Könnyítések jönnek? Izrael megnyitná légterét augusztusban a zöld országok számára

Félretették a mindenkit érintő zárlatok eszközét, és megerősítették a repülőtér augusztus 16-i megnyitását a zöld országokból érkezőknek.