Al Pacino folytatja a nácivadászatot

Hamarosan folytatódik a Hunters című sorozat, amiben a színész társaival nácik után vadászik a ’70-es évek Amerikájában.

Az Amazon berendelte a Hunters (azaz Vadászok) című sorozat második évadát — írta a Kibic Magazin, ami szerint így folytatódhat Al Pacino főszereplésével a nácivadászok története, amelyben az Egyesült Államokban működő náci hálózat tagjai a Negyedik Birodalom létrehozásán ügyködnek. Al Pacino és társai pedig levadásszák őket.

Az oldal felidézi: a sorozat korábban több kritikát is kapott. A 24.hu azt az esetet hozta fel példának, amiben az Auschwitz Múzeum támadta a szériát, mert az pontatlan tényeket tartalmaz a koncentrációs táborban történtekről. A múzeum szerint ez nemcsak a történelmi tények szempontjából problémás, hanem kifejezetten káros a jövőre nézve is. 

„Stephen Smith, a Steven Spielberg által létrehozott Shoa Alapítvány vezetője pedig arra kérte az Amazont, hogy ne készítsenek második évadot a sorozatnak. Az indoklás szerint a holokauszt túlélői az igazságot és nem a bosszút keresték.”

Hunters alkotója, David Well a kritikákra válaszul azt közölte, hogy anyai nagyszülei is holokauszt-túlélők voltak, és nagyrészt az ő történetük inspirálta őt a sorozat megírására. Well arról is beszélt, hogy kimondottan ügyeltek arra, nehogy egy valós személy nézőpontját sajátítsa ki a sorozat. Ezért például a karokra tetovált számok mind nagyobbak voltak az utolsó kiadott valós számnál — olvasható a Kibic Magazin oldalán.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.