Köves Slomó koronavírusos, de jól van

Köves Slomó rabbi koronavírus tesztjének eredménye a mai napon pozitív lett – írja az EMIH hivatalos lapja, a zsido.com.

A közösség tüneteket mutató tagjainak tesztelése – a járványügyi előírásoknak megfelelően – folyamatban van. Hála Istennek mind a rabbi, mind a közösség tagjai és dolgozói jól vannak – olvasható a rövid hírben. Köves Slomó három napig volt lázas a múlt héten – erről maga beszél a lenti videóban.

Az EMIH időközben önerőből elkezdte szervezni azoknak a hitközségi dolgozóknak és tagoknak a tesztelését, akik ugyan tünetmentesek voltak az elmúlt másfél hétben, de kontaktusba kerülhettek vírushordozókkal. A közösség azon tagjait, akik a következő napokban tünetet fedeznek fel magukon kérjük, forduljanak háziorvosukhoz – írja az EMIH közleménye.

Hétfőn adtunk hírt arról, hogy koronavírus-gyanú miatt szünetelteti istentiszteleteit az Óbudai Zsinagóga, az óbudai intézmény közösségéből az elmúlt héten öt közösségi tag – köztük Köves Slomó rabbi – lett beteg könnyű lefolyású vírusos tünetekkel.

A hét során többen végeztek COVID-19 gyorsteszteket, amelyek mind negatív eredményt mutattak. A hétvége során azonban egy COVID-19 PCR teszt eredménye pozitív lett, így a zsinagóga vezetősége az istentiszteletek szüneteltetése mellett döntött, mindaddig, amíg a PCR tesztet minden érintett el nem végzi.

Köves Slomó itt a videó elején beszél betegségéről, amikor még nem volt meg a vírusteszt (PCR) eredménye: