125 éve született Moholy-Nagy László

Különleges audiovizuális kampánnyal ünnepli világhírű névadójának 125. születésnapját a MOME. 

125 évvel ezelőtt július 20-án született Moholy-Nagy László, eredeti nevén Weisz László. Az innovációiról ismert sokoldalú festő, fotográfus és filmes 1920-tól külföldön élt, először Berlinben, később Amszterdamban majd Chicagoban alkotott.

A világhírű zsidó művész alkotásai  a mai napig rekordárakon kelnek el, és a világ nagyvárosaiban rendszeresen tartanak Moholy-Nagy kiállításokat.

A 125. évforduló alkalmából a magyar médiaszolgáltatók, internetes honlapok és a külföldi magyar intézetek bemutatnak egy különleges audiovizuális kampányt – írja az Octogon. 

Videó a kampányról: 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) 125 riportfilmmel, egy 125 másodperces animációval valamint egy interaktív honlappal készül a születésnapra.

A riportokban felszólalnak a magyar és külföldi művészeti élet kiemelkedő alakjai is.

Az ünnepségek az Uránia Nemzeti Filmszínházban kezdődnek, ahol bemutatják a The New Bauhaus című amerikai dokumentumfilmet, amely Moholy-Nagy László művészetét mutatja be.

The New Bauhaus Trailer

An odyssey through the life and legacy of László Moholy-Nagy, the innovative artist and educator whose pioneering approach to integrating technology into des…