Bruno Ganz játssza Sigmund Freudot egy most streamingen is megjelenő filmben

Az Ausztriában játszódó filmben Freudot a tavaly elhunyt svájci színész, Bruno Ganz alakítja, aki a Bukás című filmben Hitler megformálásáért számos nemzetközi elismerést bezsebelhetett.

A Trafikos című film egy fiatal gyerek és a pszichoanalízis atya közt szövődött barátságon keresztül mutatja be Freud életét Ausztria annektálásának időszakában. A film az Egyesült Államok streaming szolgáltatóinál július 10-től elérhető – írja a The Times of Israel.

A Trafikos egy kortörténeti jelentőségű film, mely Robert Seethaler számos díjat nyert azonos című regényéből készült. A német nyelvű film az 1937 nyarától 1938 júniusáig követi nyomon a pszichoanalízis szülőatyja életét Freud Bécsből Londonba menekülésének időszakát felölelve. A történet szerint egy fiatal fiút édesanyja az Attersee nevű üdülőhelyre küld egy dohányboltba dolgozni, aki ott szerelembe esik egy morvaországi bevándorló lánnyal. A fiú Freudtól, aki rendszeres látogatója az üzletnek, kér tanácsot szerelmének ügyében.

Az idős professzor szárnyai alá veszi a fiatal fiút, számos beszélgetésük során meséli el neki a szerelem és az élet fortélyait.

Az pszichoanalízis atyját az egyebek mellett a Bukás című filmből ismert, tavaly elhunyt svájci színész, Bruno Ganz, a fiút az osztrák Simon Morzé alakítja.