Heavy metállal a sáskák ellen

Akár a hangos heavy metál zenét is bevethetik Nepálban a termést pusztító sáskák ellen, amelyek begyűjtéséért az embereknek fizetnek is.

A rovar kilójáért 20 és 100 nepáli rúpia (mintegy 50 és 250 forint) közötti összeget fizetnek a nepáli mezőgazdasági minisztérium keddi közlése szerint.

Helyi médiabeszámolók szerint főleg a gyerekek és a szegények foglalkoznak a sáskák összegyűjtésével, majd gyakran baromfieledelként hasznosítják a rovarokat.

Nepálban is van heavy metal:

NO SILENCE: HEAVY METAL FROM NEPAL

Nepal is home to one of the world’s most vibrant heavy metal scenes, but in 2015 their world changed forever. This is the story of how the band Underside, Si…

A nepáli kormány emellett azt is fontolóra vette, hogy bömbölő heavy metál zenével késztessék menekülésre a sáskákat a termőföldeken. A módszert a szomszédos Indiában már alkalmazzák.

A sáskák az elmúlt hónapokban Kelet-Afrikában teljes országrészeken pusztítottak, Nepálban azonban idén egyelőre nem okoztak jelentősebb károkat.

A járvány mellett hatalmas sáskajárás pusztít Indiában és Kelet-Afrikában

Nemcsak a vírus, a sivatagi sáskák pusztítása miatt is vészhelyzetet kellett elrendelni több helyen. Veszélyben az ott élők élelmezése.