LMBT-oktatásra köteleznének egy brit haszid iskolát

A brit tanfelügyelet szerint a gyerekeket úgy lehet felkészíteni a modern életre, ha megismerik a különböző szexuális orientációkat — írja a The Jewish Chronicle. 

Meglepő felszólítást kapott a Manchester közelében lévő Salford haszid fiúiskolája, amely 12 éves korig fogadja a gyerekeket. Az Ofsted brit tanfelügyelet szerint a független Talmud Torah Yetev olyan iskola, amely „fejlesztésre szorul” a homoszexualitás oktatása területén, ráadásul a világi tantárgyak terén sem eléggé erős.

A 409 diáknak tanítanak ugyan a brit értékekről és a más emberek iránti tiszteletről, de a gyerekek nem tesznek szert „biztonságos megértésre”, ami az egyenlőségi törvényt illeti (amely a diszkriminációval szemben nyújt védelmet) — érvelt a tanfelügyelet.

„A diákoknak fejleszteniük kell a tudásukat és megértésüket a szexuális orientációval és genderváltással kapcsolatban. Így lehet biztosítani, hogy a tanulók felkészüljenek az életre a modern Nagy-Britanniában” –

– állítja az Ofsted.

A vallásos zsidó illetékesek szerint viszont a brit oktatási minisztérium az iskolák belátására bízza, hogy eldöntsék: bizonyos témákat mely korban megfelelő bevezetni a tanításban.

Szerintük például nem kötelező az általános iskolákban a szexuális oktatás keretein belül az olyan családokról beszélni, ahol a szülők azonos neműek. Ezt egyébként a következő tanévtől várnák el az iskolától.

Az Ofsted azonban egyértelművé tette, hogy a Yetev Lev iskola nem kap felmentést a homoszexuális témák oktatása alól annak ellenére sem, hogy kisebb gyerekek járnak oda.

A tanfelügyelet szerint egyébként a matematika és az angol oktatása terén is előre kellene lépnie az iskolának.

Izraelben elhalasztják a Meleg Büszkeség Hónapját a koronavírus miatt

A szervezők azt remélik, hogy nyár végén megtarthatják rendezvényeiket.