Betondarabot dobtak egy idős zsidó nő házába Párizsban

Az Antiszemitizmussal Szembeni Éberség Országos Irodája (BNVCA) szerint a bejárati ajtón látható mezüze miatt történhetett a támadás.

Egy nagy betondarabot dobta be egy 84 éves zsidó asszony nappali szobájába Párizsban — adta hírül a The Jerusalem Post. Az incidens Párizs Gagny nevű elővárosában történt még hétfőn. Az asszony nem sérült meg, de „trauma érte” – írta a BNVCA az incidensről készült közleményében.

A BNVCA szerint az asszonyt azért pécézték ki a támadók, mert mezüze látható a lakása bejárati ajtajának félfáján.

A francia zsidók, akik Franciaország 67 milliós lakosságának kevesebb mint egy százalékát teszik ki, a rasszista támadások első számú célpontjai. A francia zsidó közösség biztonsági szolgálata, az SPCJ szerint 2019-ben a dokumentált rasszista támadások 41 százalékát zsidók ellen követték el.

Mint az SPCJ jelentése írja. tavaly 687 antiszemita támadás történt Franciaországban, ami 26 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Mint ismert, a francia zsidók a többi országban élő zsidó közösségekhez képest nagyobb arányban alijáznak Izraelbe a rendszeressé vált antiszemita támadások miatt, amelyek hátterében gyakran muszlim bevándorlók állnak.

Franciaország és Németország tíz éven belül iszlám köztársaság lesz, véli a palesztin történész

„A jövő a miénk lesz, az arab és az iszlám nemzeteké” – fogalmazott Weshah, aki szerint az Egyesült Államok „hamis kultúrával” vezeti a világot.