Vírus-információs digitális útlevél készült

Olyan egészségügyi útlevelet fejlesztettek Izraelben, amelytől a kereskedelem és a turizmus fellendülését is remélik. 

A biometrikus kártya egy chip segítségével tudja informálni a vizsgálódó hatóságokat arról, hogy a tulajdonosa vajon fertőzött lehet-e a koronavírussal, vagy sem – írja a The Times of Israel cikke.

A kezdeményező egy olyan izraeli vállalkozás, amelynek a személyes adatokat tartalmazó igazolványait már a világ több pontján sikerrel alkalmazzák. Zimbabwe, Botswana és Lesotho is használja a határállomásain és a digitális vízum kérelmek során a Pangea cég azon technológiáját, amelyet most továbbfejlesztettek.

Minderre azért volt szükség, hogy hatékony megoldást találjanak arra, miként lehet úgy közlekedni országok között, hogy az utazóknak ne kelljen szembesülniük a 14 napos karantén kellemetlenségeivel.

A Pangea most az izraeli miniszterek és a reptéri hatóság mellett több EU-ország diplomatáinál és Dél-Afrikában is lobbizik azért, hogy saját fejlesztésű, okos találmányával minél több emberhez eljuthasson.

A kártyánk és a digitális platformunk az egyik kulcsa lehet annak, hogy megnyíljanak az égi és egyéb útvonalak a turisták és üzletemberek milliói előtt

— nyilatkozta a vállalat egyik vezetője. Uzy Rozenthal szerint a 15 éve a piacon lévő cégük készen áll akár arra is, hogy olyan digitális információs platformmal szolgálja az emberiséget, amelyet biometrikus egészségkártyában alkalmazva, azonnal hozzáférhetővé tudja majd tenni a felhasználót kezelő rendelőintézettől származó legfrissebb adatokat.