Karácsony Gergely fejét retusálták Szálasi Ferenc feje helyére a budapesti Fidesz Facebook-oldalán

Budapest főpolgármestere válaszában hangsúlyozta, hogy nem megengedhető emberek millióinak szenvedését szimbolizáló fotót használni politikai ellenfelek lejáratására.

Szálasi Ferenc nyilasvezér feje helyére retusálták Karácsony Gergely fejét a budapesti Fidesz Facebook-oldalán egy posztban, a képen a felirat: „Kellene ide egy biciklisáv” – írja a Magyar Hang.

A Fidesz Budapest Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést szerda délelőtt, amelyben a Hír TV Magyarország élőben című műsorának keddi adását promózták. Az adás vendége Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke volt.

A poszthoz eredetileg egy fekete-fehér fotót tettek, amelynek eredetijén Szálasi Ferenc látható a felrobbantott Lánchídnál. A fotót azóta cserélték, Karácsony Gergely posztja azonban megőrizte – teszi hozzá a Magyar Hang beszámolója.

A főpolgármester a Facebookon közzétett válaszában kiemeli, hogy a „budapesti Fidesz szerint lehet a háborús pusztítással, a nyilasterrorral viccelődni. Szerintem nem lehet. A budapesti Fidesz szerint belefér, ha emberek ezreinek meggyilkolását, emberek millióinak szenvedését szimbolizáló fotót használják a politikai ellenfeleket lejáratni akaró kommunikációban. Szerintem ez megengedhetetlen. Nem magam miatt, hanem ennek az országnak, ennek a városnak a múltja, jelene és a jövője miatt is. Ez nem politika, ez nem vita, ez aljas és ostoba, az a bizonyos szottyos gyűlölet, aminek nincs helye Budapesten, nincs helye az országban, nincs helye semmiféle politikai vitában”.

Karácsony Gergely

Bár nagyon örülök annak, hogy ma nem regisztráltak új fertőzést Buda… pesten, továbbra sem dőlhetünk hátra. A koronavírus addig velünk lesz, hol járványként, hol járványveszélyként, amíg nem lesz rá hatékony védőoltás. A környező országok aggasztóan emelkedő esetszáma is mutatja, hogy az óvatosság, a rendelkezések betartása, a veszélyhelyzet jogi értelemben vett vége után is indokolt.