Karácsony Gergely fejét retusálták Szálasi Ferenc feje helyére a budapesti Fidesz Facebook-oldalán

Budapest főpolgármestere válaszában hangsúlyozta, hogy nem megengedhető emberek millióinak szenvedését szimbolizáló fotót használni politikai ellenfelek lejáratására.

Szálasi Ferenc nyilasvezér feje helyére retusálták Karácsony Gergely fejét a budapesti Fidesz Facebook-oldalán egy posztban, a képen a felirat: „Kellene ide egy biciklisáv” – írja a Magyar Hang.

A Fidesz Budapest Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést szerda délelőtt, amelyben a Hír TV Magyarország élőben című műsorának keddi adását promózták. Az adás vendége Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke volt.

A poszthoz eredetileg egy fekete-fehér fotót tettek, amelynek eredetijén Szálasi Ferenc látható a felrobbantott Lánchídnál. A fotót azóta cserélték, Karácsony Gergely posztja azonban megőrizte – teszi hozzá a Magyar Hang beszámolója.

A főpolgármester a Facebookon közzétett válaszában kiemeli, hogy a „budapesti Fidesz szerint lehet a háborús pusztítással, a nyilasterrorral viccelődni. Szerintem nem lehet. A budapesti Fidesz szerint belefér, ha emberek ezreinek meggyilkolását, emberek millióinak szenvedését szimbolizáló fotót használják a politikai ellenfeleket lejáratni akaró kommunikációban. Szerintem ez megengedhetetlen. Nem magam miatt, hanem ennek az országnak, ennek a városnak a múltja, jelene és a jövője miatt is. Ez nem politika, ez nem vita, ez aljas és ostoba, az a bizonyos szottyos gyűlölet, aminek nincs helye Budapesten, nincs helye az országban, nincs helye semmiféle politikai vitában”.