Horogkereszttel pózoló egyetemisták buktak le

Amerikai diákok verték ki a biztosítékot a napokban azzal, hogy náci jelképekkel fotóztatták magukat. 

A nagy hírű PennState University (Pennsylvania állami egyetem) hallgatói szerepelhetnek azon a közösségi oldalakra felkerült képen, amely sok tízezer tiltakozót késztetett arra, hogy a diákok azonnali elbocsátását követeljék – írja a Jerusalem Online hírportál.

Az egyetem elhatárolódott az antiszemita képtől és közleményében úgy fogalmazott, az előkerült tartalom „beteges és zavaró”. Elismerték, hogy a három hölgy közül az egyik biztosan az intézményük diákja, de a többi kilétének felderítéséért is megtesznek mindent.

Ráadásul Ryan Milligan, akit sikerült beazonosítaniuk, éppen mentálhigiénés szakembernek készül az egyetemen.

Egy zsidógyűlölet ellen is küzdő jogvédő szervezet, a Change.org Milligan azonnali elbocsátását követeli. Az ezt nyomatékosító petíciójukhoz alig néhány nap alatt 150 ezer aláírást gyűjtöttek – írja a portál.

„Nem elég, hogy az egyetem megkeresi Milligant. A fotó döbbenetes és végtelenül ijesztő is. (…) Ha megengedik, hogy továbbra is intézményük diákja lehessen, azzal rossz szolgálatot tesznek az élő és a holt zsidóknak is”

– írták a petícióban, amelyben nem tudtak elmenni amellett, hogy a Penn State rajtakapott diákját olyan tantárgyakra oktatja, amelynek segítségével elviekben később embereken tudna majd segíteni. „Ez azt az üzenetet küldi, hogy az antiszemita cselekedetek és gondolatok elfogadhatóak, és hogy a PennState nem törődik a zsidó hallgatók, valamint más elnyomott és alulreprezentált kisebbségek védelmével”.

„Hogy engedheti meg az egyetem magának azt, hogy folytassa egy antiszemita képzését, hogy aztán az majd ebben a szakmában helyezkedjen el?” – tették fel a költői kérdést a tiltakozók.