Dallal emlékezik George Floydra a Maccabeats

„Kimondom a neved” címmel a zsidó a capella csapat számot írt az afroamerikai férfi emlékére, akit rendőrök öltek meg Minneapolisban, május 25-én – írja a The Algemeiner.

„Te voltál a testvér, akit nem ismertem. Kioltották a tüzed, elvették a ragyogásod. Kevés az igazság, sok a fájdalom, nem tudnak visszahozni, de kimondom a neved. Úgy sírunk érted, ahogy a jó testvérek teszik. Tudjuk, hogy ennek meg kell változnia, ezért kimondjuk a neved”

– így kezdődik az izraeli Maccabeats új száma, amellyel George Floyd emléke előtt tisztelegnek.

Say Your Name – The Maccabeats – A Song for George Floyd

We wrote a song about George Floyd. But it ended up being about George Floyd and so much more. We cry for you, and we know this has to change. Some thoughts …

A klip elején az irodalmi Nobel-díjas Elie Wiesel híres mondatát olvashatjuk:

„Ahol férfiakat és nőket üldöznek faji, vallási, vagy politikai alapon, annak a helynek azon nyomban az univerzum közepévé kell válnia”.

Az együttes tagjai az új számukról elmondták, hogy

„Írtunk egy dalt George Floydról. A vége az lett, hogy George Floydról szól, és még sokkal többről. Sírunk érted, és tudjuk, hogy ennek meg kell változnia.”

„George Floyd meg fogja változtatni az Egyesült Államok történelmét”

Ma temetik el a Minneapolisban megölt fekete férfit. A demokrata törvényhozók átfogó rendőrségi reformról szóló törvényjavaslat benyújtására készülnek.