Tovább nőtt az antiszemitizmus mértéke Németországban

A legnagyobb fenyegedést a zsidókra a szélsőjobbosok jelentik a német belügyminiszter szerint. A szélsőjobbos AfD szerint viszont a kormány el akarja titkolni a muszlim antiszemitizmust – írja a Politico alapján a Kibic.

Tavaly 2032 antiszemita bűncselekményt regisztráltak Németországban, ami 13 százalékos emelkedést jelent a 2018-as adatokhoz képest, közölte szerdán Horst Seehofer belügyminiszter. A Politico híradása szerint Seehofer arról is beszélt, hogy az esetek 93 százalékáért szélsőjobboldali elkövetők a felelősek.

A statisztika azt az esetet is tartalmazza, amikor jom kippur napján egy felfegyverkezett szélsőséges terrorista Halle városában egy zsinagógába próbált bejutni. Miután ez nem sikerült neki, két járókelőt meggyilkolt az utcát.

Josef Schuster, a németországi Központi Zsidó Tanács elnöke úgy látja, hogy a hallei merénylet jelzésértékű volt. A közösségi vezető a Politiconak elmondta, hogy az antiszemitizmus mindennapossá vált a német zsidóság számára. Az interneten minden korlátozás nélkül ömlik a zsidóellenes gyűlölet, de a zsidóság elutasítása az utcákon és az iskolákban is komoly problémát jelent.

A teljes cikk itt olvasható.

JTA: Németország eltitkolja a muszlimok által elkövetett antiszemita támadásokat

Hosszas riportban foglalkozott a kérdéssel a Jewish Telegraphic Agency, írásukban a Neokohnt is idézik.