„Más Földre tértünk vissza”

Jessica Meir, a NASA űrhajósa az izraeli rádióban beszélt arról, milyen volt visszatérni a koronavírussal küzdő Földre: „Nehéz, miután olyan sokáig, oly kevesekkel álltunk kapcsolatban”.

Jessica Meir a NASA űrhajósa, akinek az édesapja iraki zsidó gyökerekkel bíró izraeli, a katonai rádió műsorvezetőjével, Efi Trigerrel beszélgetett, miután visszatért a Földre – írja az Arutz7.

„Már körülbelül egy hónap telt el [a visszatérés óta], és azt hiszem, még mindig akklimatizálódom. Ezúttal kicsit furcsa volt számunkra mindez, mióta miután egy teljesen más Földre tértünk vissza, mint amit elhagytunk”

– mondta a koronaválságra célozva. „Még az alkalmazkodási időszakot is megváltoztatta. Ám önmagában az is eltart egy ideig, amíg a testünk újra adaptálódni tud a gravitáció feltételeihez”.

Hozzátette, a koronakorlátozásokkal és maszkokkal sújtott világba visszatérni „elég nehéz volt, hiszen űrhajósként oly kevés emberrel állsz kapcsolatban, és olyan hosszú ideig vagy távol a családodtól és a barátaidtól”, és sajnálta, hogy

„nem tudsz fizikai kontaktusba lépni másokkal, nem részesülhetsz a megszokott ölelésekben”.

Mindazonáltal – tette hozzá –, annak ellenére, hogy az idejüket otthon kényszerülnek tölteni, mind ő, mind társai „meglehetősen elfoglaltak a visszatérésünk óta. Tekintve, hogy ebben a kritikus időszakban valamennyi különféle fiziológiai kísérlet eredményeit és orvosi adatot azonnal össze kell gyűjteni, mielőtt újra alkalmazkodnánk a gravitációs környezethez”.

Tel-Aviv fotójával üzent az amerikai űrhajósnő

Az űrből is látszik, milyen kihalt képet mutat a koronavírussal küzdő város.