Kelet-jeruzsálemi lövöldözésben súlyosan megsérült egy kislány

A négyéves Rafif Kareyeent, akit a fején talált el a golyó, kritikus állapotban szállították kórházba.

Rokonai elmondása szerint a kislány épp Ramadán utáni étkezésen volt, amikor eltalálták, egy másik incidens keretében pedig maszkos fegyveresek támadtak egy boltosra, és három éves fiára.

A négyéves lány szerda este sérült meg, amikor egy eltévedt golyó fejbe találta a kelet-jeruzsálemi Issawiya környéken. Életveszélyes állapotban szállították a jeruzsálemi Hadassza Ein Kerem Orvosi Központba, ahol altatásban tartják az intenzív osztályon.

A család továbbra sem tudja, honnan érkezhetett a golyó, ami a hagyományos iftár lakomán (napnyugta utáni csoportos étkezés) lepte meg őket.

Egy másik éjszakai incidens során maszkos fegyveresek nyitottak tüzet egy boltosra és három éves fiára a Suafat menekült táborban, mindkettőjüket enyhébben megsebesítve.

ירי בחנות במחנה הפליטים שועפט במזרח ירושלים

The following video is a part of Haaretz news coverage. For the newspaper website: https://www.haaretz.co.il/

A megfigyelő kamerák felvételén jól látszik, ahogy a támadó betör a boltba, és tüzet nyit a párosra, majd sietve távozik, csak hogy visszatérve újra rálőhessen a kisfiút testével védelmező férfira.

A rendőrség szerint semmi nem utal arra, hogy az incidensek kapcsolódnának egymáshoz, de minkét ügyben nyomozást indítottak, és remélik, hamar kézre keríthetik az elkövetőket.

Arab vezetők szerint az izraeli rendőrség nem vesz tudomást a közösségeiket érő erőszakról, amelyben családi drámáktól maffia háborúkon keresztül, becsületgyilkosságokig sok minden előfordul.