Egy debreceni holokauszt-túlélő New York-i karanténban ünnepelte 92. születésnapját

Esther Cohen 1928-ban született Debrecenben, túlélte a világégést és a holokausztot, most a koronavíruson van a sor – írja a Dehir.hu portál.

Megható fotósorozat jelent meg a Twitteren arról, hogy egy 92 éves debreceni születésű asszonyt köszöntenek New York-i otthonában a születésnapján.

Az asszony túlélte a holokausztot a leírás szerint.

Eli Wohl on Twitter: „Mrs. Esther Cohen, a Holocaust survivor, born April 1928 In Debrecen, Hungary, celebrating her 92nd birthday under quarantine in her home in Brooklyn NY. #Holocaust #YomHaShoah #HolocaustRemembranceDay #quarantinebirthday #Holocaustsurvivor #hasidimdistancing pic.twitter.com/EEF5xe7g6b / Twitter”

Mrs. Esther Cohen, a Holocaust survivor, born April 1928 In Debrecen, Hungary, celebrating her 92nd birthday under quarantine in her home in Brooklyn NY. #Holocaust #YomHaShoah #HolocaustRemembranceDay #quarantinebirthday #Holocaustsurvivor #hasidimdistancing pic.twitter.com/EEF5xe7g6b

New York államban áprilisban először fordult elő, hogy egyetlen napon kevesebb mint 400 ember halt meg a Covid-19 betegségben – jelentette be Andrew Cuomo kormányzó vasárnap az MTI szerint.

A járvánnyal kapcsolatos szombati fejleményekről beszámolva a kormányzó közölte: szombaton 367 ember hunyt el az új típusú koronavírus következtében.

Leszögezte, hogy ez az adat is „szörnyűséges”, de messze alatta marad a csúcsponttól, amikor a betegség naponta mintegy 800 halálos áldozatot szedett az állam területén

A teljes cikk itt olvasható.