Izraeli turisták buktak le Indiában

Kisiskolás módszerrel tanított móresre szabálytalankodó turistákat a rendőrség egy indiai városban: 500-szor kellett leírniuk, hogy „nem tartottam be a kijárási tilalom előírásait, és ezért bocsánatot kérek”.

Tíz izraeli, mexikói, ausztrál és osztrák turistát sújtottak a szokatlan büntetéssel az észak-indiai Risikesben, amelyet a Beatles együttes tett világhírűvé azáltal, hogy tagjai 1968-ban a Himalája lábánál fekvő város egyik szentélyébe vonultak vissza spirituális nyugalmat keresve.

A térségben jelenleg több mint 700 külföldi turista tartózkodik. Az itteni szállodák a jövőben csak egy helyi segítő kíséretében engedélyezhetik vendégeiknek a hotel elhagyását.

Indiában március vége óta van érvényben kijárási tilalom a koronavírus-járvány miatt, az emberek csak élelmiszer és gyógyszer vásárlása céljából hagyhatják el lakhelyüket. Több állam már jelezte, hogy meghosszabbítja a keddig tartó korlátozást, a szövetségi kormány egyelőre nem jelezte, mi a szándéka.

A több mint 1,3 milliárd lakosú országban hétfőig 9152 koronavírusos esetet regisztráltak, a halottak száma 308.

The Beatles In Ashram, Rishikesh, India (1.03.1968) (Filmed 15.03.1968)

The Beatles In Ashram, Rishikesh, India (21.02 – 29.02.1968)RAI 1 Italian TV FootageJohn Lennon, Paul Mccartney, Ringo Starr, George Harrison, Donovan In Ind…