Hatikva csendült fel egy madridi karantén-koncerten

A széles körben megosztott videóban a szomszédok kitörő ovációval fogadják az izraeli nemzeti himnusz megindító, hegedűs feldolgozását.

A fiatal hegedűművész játékát megörökítő videót, amelyen az izraeli nemzeti himnuszt játssza egy madridi erkélyen a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozások közepette, rengetegen nézték meg az elmúlt napok során – írja a The Times of Israel.

A széles körben megosztott videóban a szomszédok kitörő ovációval fogadják az izraeli nemzeti himnusz megindító feldolgozását.

A videót eredetileg az ACOM, egy Izrael-barát érdekképviseleti szervezet tette közzé, a következő komment kíséretében: „Csodálatos kezdeményezés”.

Spanyolországban eddig több mint 16 ezer halálos áldozatot követelt a koronavírus.

Az utóbbi időben számtalan olyan zenei előadást rögzítettek világszerte, amelyet erkélyeken tartottak a világjárvány sújtotta nagyvárosokban. A kezdeményezés a koronavírus által különösen súlyosan érintett Olaszországból indult.

Szerda este több tízezer, a bevezetett kijárási tilalom miatt a széder estét a családjától külön töltő izraeli lépett ki az erkélyére, hogy együtt énekeljen a sorstársaival. Az ország városaiban és településein együtt. énekelték a Má Nistánát, azt a négy kérdést, amelyet hagyományosan a család legfiatalabb tagja énekel: „Miben különbözik ez az este minden más estétől?”

מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות – שירה מרגשת במרפסות של תל אביב. סדר פסח. קורונה אפריל 2020

A nationwide lockdown to last for the first few days of Passover has come into effect in Israel on Tuesday.The lockdown, which was voted by the government on…

A hagyományosan nagy családi vagy baráti összejövetel keretében rendezett ünnepi étkezést sokan a karantén magányában tartották meg, vagy annak a néhány embernek a társaságában, akikkel egy háztatásban tartózkodtak az országos lezárások közepette, az ünnep első éjszakáján.

A szolidaritás ezen aktusára különösen mélyen érintette azokat az idős embereket, akik nem tudtak együtt ünnepelni gyermekekkel és unokáikkal.