Stabil a koronavírusos brit miniszterelnök állapota

Az új koronavírus okozta betegség miatt intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök stabil állapotban van és reagál a kezelésre – közölte szerdán a Downing Street szóvivője.

Johnsont vasárnap este vitték be a londoni St. Thomas kórházba, miután megfertőződött a Covid-19 járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, és betegségének egyes tünetei meglehetősen makacsnak bizonyultak.

A Downing Street hétfőn késő este jelentette be, hogy Johnsont átvitték a kórház intenzív osztályára, miután állapota romlott.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivőjének szerda délutáni tájékoztatása szerint az 55 éves konzervatív párti kormányfő továbbra is stabil klinikai állapotban van, változatlanul a St. Thomas kórház intenzív osztályán kezelik, és szervezete reagál a kezelésre.

Boris Johnson az intenzíven: oxigént kapott, de nem kell lélegeztetni

A Downing Street szóvivője megerősítette: a brit miniszterelnöknek nincs tüdőgyulladása, hangulata jó, állapota stabil.

A szóvivő hozzátette, hogy a Boris Johnson jó hangulatban van.

Az intenzív kezelés kezdete óta elhangzott hivatalos tájékoztatások rendre hangsúlyozzák, hogy Johnson a rutinszerűen adott oxigénen kívül nem szorul semmiféle légzéssegítő eljárásra, így lélegeztetőgépre sem, és nincs tüdőgyulladása.

A Downing Street szerdai beszámolója szerint a miniszterelnök jelenleg nem dolgozik, de szükség esetén kapcsolatba tud lépni munkatársaival.

A miniszterelnöki feladatok ellátását Johnson felkérésére Dominic Raab külügyminiszter vette át a kormányfő gyógykezelésének idejére.