VIDEÓ: karanténtánc a zsidó nép történelméről

Egy mexikói táncegyüttes a zsidóság történelmét vitte (volna) színpadra. Most otthonról is megnézhetjük a darabot.

Kreatív megoldást talált produkciója bemutatásához az a mexikói-zsidó tánccsoport, aminek fellépését a koronavírus járvány miatt kellett lefújni. Az Anajnu Veatem művészei március végén léptek volna színpadra a 47. Aviv Fesztiválon, hogy előadják “Zemer HaAm”, azaz „A Nép zenéje” című darabjukat.

Az eltörölt program azonban nem szegte kedvét a mexikói, izraeli és Costa Rica-i táncosoknak, akik a zsidóság történelmét akarták színpadra vinni. A koreográfiát otthonaikban vették fel, és egy összevágott videón a YouTube-ra tették.

Az otthoni felvételeken kívül olyan részleteket is megmutatnak, amiket még az önkéntes karantén elrendelése előtti időkben rögzítettek próbáik során. A videóban felcsendülnek a “Hora,” “Am Israel Chai” és “Shir LaShalom” dallamai is.

A koreográfia kidolgozása fél évet vett igénybe, de a zenészek és táncosok alig két hét alatt összehangolták az otthoni munkát, hogy közzé tudják tenni a végeredményt.

„Az Anajnu Veatem tagjaiként, egy ötlet által összeköttetve és egyesülve, szeretnénk közzétenni a legutóbbi színpadi munkánkat” — üzenik a videó első képkockáin spanyol és angol nyelven.

Íme, a különleges videó, amire az Algemeiner oldalán találtunk:

Zemer Ha´am – Anajnu Veatem Danza Judía en México

Obra programada para estrenarse dentro de marco del 47º Festival Aviv Carlos Halpert de Danza Judía en México, pospuesta por la crisis del Coronavirus. Work …