A koronavírust is legyőzte a spanyolnátha 101 éves túlélője

A kórházban mindenki róla beszél, mióta hazaengedték.

Hazaengedték azt a 101 éves férfit, akit egy olasz városból, Riminiből szállítottak kórházba, miután pozitív lett a koronavírus-tesztje. A helyiek által csak Mr. P-ként azonosított férfi már túlélte a második világháborút és a spanyolnáthát is.

Mr. P 1919-ben, a spanyolnátha járvány kellős közepén született, mely a becslések szerint félmilliárd embert, a világ akkori népességének a harmadát megfertőzte.

A Jewish Journal beszámolója szerint Gloria Lisi, az észak-olasz város alpolgármestere elmondta: amikor az idős úr elkezdett felépülni, mindenki beszélni kezdett a történetéről.

„Egy 100 évnél idősebb személy felépülését látva mindenki reménykedni kezdett a jövőnket illetően” — mesélte az alpolgármester egy tv-interjúban.

„Ezekben a hetekben minden nap olyan szomorú történetekkel találkozunk , amelyek szerint tombol a járvány, és különösen az idősekkel szemben kíméletlen. De Ő túlélte. Mr. P. túlélte”.

A Forbes szerint az idős férfit tartják a második legidősebb, koronavírussal megfertőződött személynek a világon, aki sikeresen kilábalt a betegségből.

Újabb négy halálos áldozatot követelt a járvány Magyarországon

Már minden megyében van koronavírusos beteg, legtöbb fertőzöttet Budapesten, a legkevesebbet Heves és Békés megyében regisztrálták.