Víruskezelés: az izraeliek többsége elégedett Netanjahuval

Egy friss felmérés szerint azonban más vezetők kevésbé jól vizsgáznak a jelenlegi helyzetben.

611 fő bevonásával készített közvélemény-kutatást az Israel Democracy Institute arról, mennyire elégedett az ország felnőtt lakossága az egyes vezetők magatartásával a koronavírus elleni harc idején.

A The Jerusalem Post cikkéből kiderül: a válaszadók 60 százaléka adott „jó pontot” Benjamin Netanjahunak, akinél csak az Egészségügyi Minisztérium élén álló vezérigazgató, Moshe Bar Siman Tov kapott nagyobb támogatást. Róla a megkérdezettek 68 százaléka adott pozitív értékelést.

A többi vezető kevésbé jó eredményt ért el. Jakov Litzman egészségügyi miniszter esetében például a megkérdezetteknek csak 40 százaléka, Beni Ganznál 34 százaléka adott pozitív értékelést. Jair Lapid ellenzéki politikussal csak 18 százalékuk volt elégedett.

Izrael miniszterelnöke is önkéntes karanténba vonul

Nem sokkal korábban Benjamin Netanjahu egyik közeli tanácsadójának pozitív lett a tesztje.

Az intézményeket illetően a kórházakról az izraeliek 83 százaléka nyilatkozott pozitívan, a médiáról 58 százalék, a pénzügyminisztériumról viszont csak 39 százalék tett hasonló megjegyzéseket.

A krízishelyzet ellenére az interjúalanyok 60 százaléka azt mondta, hogy nagyon jó vagy elég jó a közérzete, míg 37 százalékuk elég rossznak vagy nagyon rossznak jellemezte a hangulatát. Háromnegyedük fél attól, hogy valamelyik családtagjuk megfertőződik, és közel ugyanennyien ismerték el, hogy aggódnak a pénzügyi jövőjük miatt.
A kormány intézkedéseit a többség (53 százalék) megfelelőnek találta a múlt heti felmérés idején. A megkérdezettek egyharmada azonban szigorúbb lépéseket várna, és 7 százalékuk az eddigieket túl szigorúnak vélte.
https://neokohn.hu/2020/03/30/az-egeszsegugyi-miniszter-levaltasat-kovetelik-izraeli-orvosok/