Újabb áldozatokat követelt a vírus Magyarországon, a fertőzöttek száma 408

További két idős koronavírusos beteg vesztette életét a szombati nap folyamán. Az azonosítottan fertőzöttek száma pedig egy nap alatt 65-tel emelkedett.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és elhunyt két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg. Így az azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma 408-ra emelkedett. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnami és 394 magyar állampolgár.

Az koronavirus.gov.hu adatai szerint a betegségbe eddig 13-an haltak bele, a gyógyultak száma pedig 34. Kórházi karanténban 71-en vannak, és összesen 12148 mintát vettek le eddig tesztelés céljából.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.