Chábád orvos: Módot találtam a vírus enyhítésére

Dr. Zeev Zelenko a napokban egyeztetett Trump egyik vezető tanácsadójával felfedezéséről, ami elejét veheti a kórházi kezelés szükségességének.

A New York állambeli, szatmári hászid zsidók által lakott Kiryat Joel városban praktizáló orvos állítása szerint az általa hidroxiklorokinos gyógyszerrel kezelt betegek mindegyikének állapota javult és egyiküket sem szorul kórházi kezelésre.

Zelenko héten egyeztetett Trump elnök egyik vezető tanácsadójával, aki a gyógymódot hivatalos úton is ajánlani fogja a krízist menedzselő orvoscsapatnak – írja a collive.com chábád hírportál.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Miközben New York állam a koronavírus miatt egyik leginkább fertőzött terület, ahonnan több tízezres megbetegedésről szólnak a hírek, az államban élő nagyszámú zsidó közösségekben is jelentős arányú megbetegedést regisztráltak. Nem csoda, hogy Kiryat Joel utcái kihaltak, a zsinagógákat és iskolákat bezárták, az üzletek is csak a járvány miatt az állam által meghatározott rendszer szerint működhetnek.

Kiryat Yoel város lakói annál is inkább meg vannak döbbenve, mert rabbijuknak, a szatmári közösség egyik vezetőjének, a 73 éves Áron Teitelbaumnak, és a szoros környezetében lévőknek is pozitív teszteredményei lettek.

A pánik mellett azonban a remény hangjai is egyre erősödtek, ugyanis a város egyik orvosának a híre bejárta az amerikai sajtót és a Fehér Házig is eljutott.

Zeev Zelenko ugyanis százával fogadja a betegeket és úgy tűnik, kezelésének hatására legtöbbjüknek nincs szükség későbbi kórházi ellátásra. Egy, közvetlenül Trump elnöknek szóló videóüzenetben hozta nyilvánosságra, hogy kész gyógymódját megosztani a legfelsőbb orvosi és szakmai vezetői körökkel a vírus legyőzése érdekében.

Zelenko, aki elismert szakembernek számít amerikai orvosi körökben a videóüzenetét egy, az elnöknek szóló személyes üzenettel zárta:

„Szívből megáldom önt! Nagyon kedvelem és remélem, Isten megóvja önt és szeretteit és megáldja önt és kezének munkáját, melyet az amerikai népért tesz.”