Egymillió maszkkal a vírus ellen

Profi sportfelszerelések alapanyagából gyártat maszkokat és kórházi felszerelést a koronavírusos betegek életéért küzdő orvosoknak egy amerikai milliárdos.

Michael Rubin, az NBA és az NHL egy-egy sportcsapatában is érdekelt — a Philadelphia 76ers és a New Jersey Devils résztulajdonosa — vállalkozó nemcsak egymillió maszkkal, de nagy mennyiségű kórházi ruhaneművel is ellátja az egészségügyben tevékenykedőket  — írja a JTA.

A fiatalon síruházati vállalkozással indító, azóta többszörös multimilliárdossá vált vállalkozó különlegesen értékes alapanyagokból tervezi, hogy megvalósítja adományát. Erre alighanem azért is lesz most lehetősége, mert a vírusfertőzés miatt gyakorlatilag leállt a világ sportja, így a felszerelések gyártása is.

MLB Fanatics to make hospital masks and gowns instead of uniforms | SportsCenter

Executive chairman of Fanatics apparel, Michael Rubin, joins SportsCenter to discuss teaming up with MLB commissioner Rob Manfred to manufacture masks and go…

Ezzel a gesztussal nemcsak a példátlan kihívásokkal szembesülő orvosoknak, ápolóknak tesz gesztust, de lehetőséget kínál saját ruhagyártó munkatársainak is arra, hogy megtarthassák, még ha csak átmenetileg is, munkahelyeiket. Amerikában csütörtökön tették közzé, hogy alig egy hónap alatt több mint három millió ember vesztette el az állását.

„Szerencsések vagyunk, hogy Pennsylvaniában van egy óriási gyárunk, ahol baseball felszereléseket gyártunk. Most a sportszövetség is mögénk állt ebben az akcióban, sőt az állam kormányzója, valamint a főügyész is”

— mondta az NBC televíziónak a jótékony üzletember.

Rubin különben első vállalkozásának alapját a saját bár micvójára kapott pénzből indította, alig 13 évesen. A 48 éves férfi azóta elért a világ sportvállalkozóinak elit körébe.

Hivatalos: lefújták az olimpiát

A megállapodás alapján a játékokat legkésőbb 2021 nyarán megrendezik.