Kurz a koronavírusról: „Hála Istennek Netanjahu tanácsaiért”

Az osztrák kancellár elmondása szerint az izraeli politikus motiválta arra, hogy mielőbb óvintézkedéseket vezessenek be hazájában.

Sebastian Kurz vasárnap a német nyelvű Bild lapnak beszélt arról, mennyire hálás Benjamin Netanjahu miniszterelnök tanácsaiért, aki a koronavírus elleni küzdelem részeként szigorú intézkedések meghozatalára bátorította.

Az osztrák kancellár szerint Ausztriát rendkívül aggasztja a szomszédos Olaszország helyzete, ahol az egészségügy „összeomlott”.

Az Israel Hayom szerint Kurz azt mondta: „hála Istennek” azért a beszélgetésért, amit Netanjahuval folytatott. Az izraeli miniszterelnök ugyanis arra figyelmeztette, hogy nem veszi kellően komolyan azt a veszélyt, amivel a koronavírus Európát fenyegeti. Ezért arra kérte, hogy „ébredjen, és csináljon valamit”.

Az osztrák vezető elmondása szerint a beszélgetés megrázta őt, de egyben arra sarkallta, hogy hazájában az első európai országok között hozzon szigorú óvintézkedéseket a vírus megakadályozása érdekében.

Ausztriában hétfő délutáni adatok szerint mindeddig 21 halálos áldozatot követelt a koronavírus, és 4 057 fertőzött beteget regisztráltak.