Lemondanak a súlyos állapotú 60 éven felüli fertőzöttekről Lombardiában?

Egy Észak-Olaszországban dolgozó izraeli orvos elmondása szerint a hatvan év feletti koronavírusos betegeket már nem kapcsolják rá a lélegeztetőgépekre. 

Olaszországban már 4825-re emelkedett a vírus okozta elhalálozások száma, ami azt jelenti, hogy az országban már rosszabb a helyzet, mint a vírus eredeti epicentrumában, Wuhanban.

Gai Peleg izraeli orvos Pármában dolgozik és az izraeli 12-es csatornának számolt be az ott uralkodó helyzetről. A férfi elmondása szerint a súlyos és idős betegeknél már nem a kezelésen van a hangsúly, hanem azon, hogy a rokonok a szigorú előírások ellenére is elbúcsúzhassanak a haldoklóktól — számolt be a The Jerusalem Post. 

A doktor elmondta, hogy a túlterhelés miatt úgy tűnik, hogy az egészségügyi személyzet tagjai azt az utasítást kapták, hogy a hatvan év felettieket már ne tegyenek lélegeztetőgépre.

A súlyos állapotok miatt Észak-Olaszországban újabb szigorú intézkedéseket vezettek be; leállították  a nem létfontosságú termelési tevékenységet. A BBC beszámolója szerint minden szabadtéren végzett tevékenységet betiltottak, még egyedül se lehet lemenni az utcára, ha valakinek nincsen kimenésre felhatalmazó papírja.

Conte miniszterelnök szerint Olaszország a háború óta nem volt ilyen nehéz helyzetben.

A Sky News angol hírtelevízió egyik riportere nemrég Lombardiában járt és videót készített az egyik kórházban: 

The shocking centre of the COVID-19 crisis

The crisis gripping the town at the centre of the global COVID-19 crisis in Italy has been witnessed by Sky News’ Chief Correspondent Stuart Ramsay.After thi…