Charterjáratot indítanak az Izraelben rekedt magyaroknak

Magyarország Tel Aviv-i Nagykövetsége felhívja a járattörlések miatt Izraelben rekedt magyarok figyelmét szerkesztőségünkhöz eljuttatott kommünikéjükben, hogy március 26-án közvetlen Tel Aviv-Budapest charterjárat indul a hazatérni kívánó magyar állampolgárok részére.

„Felkérjük az Izraelt elhagyni szándékozó magyarokat, hogy jelezzék, ha a járattal elutaznának. Az izraeli Arkia légitársaság által üzemeltetett járat először Izraelből hozna ott rekedt magyarokat Budapestre, majd Magyarországon rekedt izraeliekkel térne vissza Tel-Avivba” – áll a szövegben.

A járat maximális kihasználása és az egy főre jutó költségek csökkentése érdekében a Nagykövetség tisztelettel kéri az út iránt érdeklődő magyarokat, hogy 2020. március 22-én, vasárnap 16.00 óráig jelezzék utazási szándékukat a Nagykövetség Konzuli részlegének a következő címen: [email protected].

Mivel jelenleg Magyarországra csak magyar állampolgárok, családtagjaik és magyar tartózkodási engedéllyel rendelkező EGT-állampolgárok léphetnek be, csak ők jelentkezhetnek. Tekintettel az izraeli jogszabályokra, akit karanténra köteleztek Izraelben, nem utazhat el a járattal, csak ha már lejárt a karantén időtartama.

A jelentkezéshez az alábbi adatokat kéri a nagykövetség: vezetéknév (ahogyan az útlevélben szerepel), utónév (ahogyan az útlevélben szerepel), születési hely, születési idő, állampolgárság, útlevélszám, útlevél érvényességi ideje, útlevél kiállító hatóság.