Az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség mentőjáratot szervez a Magyarországon rekedt izraeliek és az Izraelben rekedt magyarok számára

2020. március 26-án charter járat indítását szervezi az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség, miután több izraeli állampolgár kereste meg a közösséget, hogy segítsenek nekik hazajutni.

Mint ismeretes, a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében tett intézkedések miatt leállt a légiközlekedés Magyarország és Izrael között, számos izraeli állampolgár hazajutása vált így lehetetlenné.

Az EMIH, Oirechman Smuel vezetésével, azonnal megkezdte a charter járat szervezését és szándékáról értesítette a magyarországi izraeli nagykövetséget csakúgy, mint az izraeli magyar nagykövetséget, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, akik azonnal támogatásukról biztosították a kezdeményezést. A nagyszámú érdeklődés miatt a járat Izraelből is szállít vissza Magyarországra Izraelben rekedt magyar állampolgárokat, az ő hazatérésüket a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az EMIH külön támogatja.

A Budapestről március 26-án délután induló járatra jelentkezni ezen a linken, egy adatlap kitöltésével lehet, Izraelből Magyarországra hazatérni vágyók pedig a Tel-Avivi Magyar Nagykövetségen adhatják le jelentkezésüket. A járat pontos indulási és érkezési információjáról az EMIH folyamatosan tájékoztat majd.